måndag 30 januari 2012

We have a sitter

Vet inte vem som blev mest förvånad, Fiffi eller jag? Helt plötsligt sitter hon som om hon aldrig har gjort nåt annat. 


Seriöst?

Bilder på den nya danska prinsessan. Fyra dagar efter förlossningen. Kolla på vad hon nu heter, mamman. Jeans, ingen mage och glansigt hår?

Det är ju orimligt! Jag kan fortfarande inte ha jeans och Fiona är 6 månader i morgon. 

Jag tror att dom har kidnappat nån annans unge och att hela graviditeten var fejkad. 

Kom ihåg var ni läste det först!



söndag 29 januari 2012

I'm coming home!

Idag har jag äntligen köpt biljett hem. Jag kommer hem kl 12 den 2:a, åker direkt upp till farmors begravning och kommer hem till Stockholm igen på lördag. Jippie! Alltså inte farmors begravning, huuga, men så himla härligt med en snabbvisit hemma! Sen åker jag tillbaka igen den 7:e.

Många dagar utan Juni och Fiona. Undrar hur det kommer kännas? 

Helt ok tror jag.

Jag firar med den här gamla favvisen idag!

Surprise

Ikväll hade vi en överraskningsfest för Lorran som fyllde år. Det var väl inget speciellt med festen i sig, det extraordinära var min TÅRTA! Vilken succé! Vem visste att en hederlig gräddtårta skulle göra folk tårögda av lycka? Recept fick skrivas och delas ut, kort togs för att föreviga tårtan. Ja värsta kalabaliken helt enkelt. 

Jag spann givetvis som en KATT.

lördag 28 januari 2012

Fullt hus

Nick och Mary har gjort slut så nu har även Nick flyttat hit till Scituate. Det är - minst sagt - fullt hus.

Ikväll är det fredagshäng. Nick och Mike lagar mat, Eric och Lorraine hänger med kidsen och jag googlar lägenhter i NYC, lite obstinat sådär. Fast egentligen tycker jag att det är ganska mysigt. 



Men på onsdag kommer jag hem! Å vad jag längtar efter er!



fredag 27 januari 2012

Taxfree DELUXE!

American Airlines taxfreekatalog var.... OBESKRIVBAR.

Min favorit är skäggvärmaren. Att Eric har levt utan i hela sitt vuxna skäggliv är för mig en gåta? Även trädgårdstomtarna är ju flotta. Och Zombien. Och en trappa till kortfotade Selma, Diego och Betty.... 

Valen var ju oändliga. Tyvärr har vi spenderat alla dollars vi ägde på pina coladas, så jag får vara utan min skelettträdgårdstomte. 




Men oroa er inte, Erika och Manda, era födelsedagspresenter är inhandlade!

TRIST

Från det här....
 ....till det här.
I loppet av några timmar.

Jag känner bara sorg.

måndag 23 januari 2012

Vi glömde Esayas!

Juni vaknade upp helt förstörd i morse:
- VI GÖMDE ESAYAS HEMMA!! Mamma vi måste ringa och säga att han också ska komma hit!
- Men hur ska han komma hit då?

- Han kan åka i sin vagn, den är jättesnabb faktiskt.

Ja men dåså. Kom nu!



Fin-Fiffilina!


Bröllop

Fördelen med att semestra hos folk man känner är att man blir medbjuden på deras fester. I lördags lyckades vi nästla oss in på ett bröllop i djupaste regnskogen

Jag tog tillfället i akt att sätta på mig min finaste klänning. Ni vet känslan när man kommer på en fest lite för överklädd. Japp.

 Till och med bruden hade okammat hår och Birkenstocks. 

Eric å andra sidan skämdes mest för sin klena skäggväxt. Han kunde inte ens se Big Beard i ögonen, så avundsjuk var han.
Sen blev det mörkt och alla var fulla och glada och festade nog hela natten lång. Det vet jag dock inget om för vi låg i säng innan klockan var 10. 
Vi råkade lämna en barnmatsburk från Nestlé, så vi blir nog inte tillbakabjudna. Att köpa färdiggjord barnmat är nog ett big no-no hos hippisarna.

Snow Birds

Här på Saint Croix kryllar det av så kallade Snow Birds - pensionärer som ledsnar på vintern och tar sitt pick och pack med sig ner till värmen under de värsta vintermånaderna. Ganska precis som vad spanska solkusten är för svenskar. Vår strand är fylld med söndersolade amerikanska tanter och gubbar som surfar ipads och dricker drinkar med paraply till frukost. 

Himla härligt liv verkar dom ha!


Fattar dock inte hur jag lyckas hamna på såna ställen varenda gång jag är ute och reser! Jag är som en pensio-magnet. 


torsdag 19 januari 2012

Regnets regn

Lite som mästarnas mästare fast i regnform. Det öser ner och blåser orkanvindar. Vi sitter inne och googlar väder. Det ser mörkt ut de närmsta dagarna. Juni har Dora The Exporer och vi har Internet  - som tur är! 

Runt lunchtid idag började vi alla klättra på väggarna så vi packade ihop och åkte till Rowdy Joe's. Känt här på ön som stället med de bästa fisktacosen. Fredagsmys släng dig i väggen vad gott det var!
 Juni - travels in style. Vägrar lämna hemmet utan glajjor och - om hon ska va extra stylish - napp. 


När vi kom hem hade det klarnat upp lite så Juni fick springa av sig. Sen började det regna igen.

onsdag 18 januari 2012

Den här gamla dängan



Eric har gjort en tryckare-version av written in the stars. Så fint att man blir alldeles tårögd.

tisdag 17 januari 2012

har jag berättat om min nya kamera?

Jag är nästan lite kär. Kolla bara vilka fina bilder. Det bästa är att den har funktioner som "om du trycker på den här knappen kommer det bli suddigt i bakgrunden och fotona ser mycket proffsiga ut" Den knappen är min favoritknapp hittills. Och så svartvita knappen förstås. Tyvärr gör den sig inte så bra här i Västindien, men hemma i fattigdom, mörker och elände känner jag på mig att den funktionen kommer bli flitigt använd. 









måndag 16 januari 2012

The beauty of ljudböcker!

Jag har sagt det förut, vissa skulle till och med säga att det är det enda jag pratar om. Alltså om hur mycket jag tycker om att lyssna på ljudböcker.

Det finns inget bättre sätt att fördriva tid. Promenad till tunnelbanan - ljudbok. Svårt att somna - ljudbok. En lång bilresa - ljudbok. Ute och motionera - you know it, ljudbok! Det här inlägget kan fortsätta i all oändlighet med förslag på hur ni kan lyssna på en bok, men jag tror att ni förstår grejen.

Nu har jag har fem böcker att ge bort som prova-på present hos Storytel. Det enda man behöver göra är att ladda ner appen och logga in, och sen är det bara att börja lyssna. A piece of cake.

Skriv er mailadress i kommentatorfältet eller maila mig, så skickar jag en inbjudan till en gratis bok.



P.S. Erkänn att det låter som om jag är anställd av Storytel. Så är inte fallet om ni undrar. Jag är bara barnsligt förtjust i att lyssna på ljudböcker!

Ett foto i timmen

7.00 
Fiffi vaknar och väcker mig och Juni. Lite för tidigt om du frågar mig men Fiffi tyckte att det var en alldeles lagom tid att vakna.

8.00
Junis nya besatthet. Dora the Explorer. Musse och Mimmi kan slänga sig i väggen, nu är det Dora för hela slanten.

9.00
Dags att väcka Eric som fick sovmorgon. I morgon är det min tur!

10.00
Vi kollar in stranden och badar lite.

11.00
Juni har förflyttat sig till poolen där hon blir helt besatt av en kille i 7års åldern. Vad är det med den lilla tjejen och äldre killar?

12.00
The Waldo's kommer och möter upp oss.

13.00
Vi tar en biltur in i regnskogen. Larvigt vackert. Bonus att båda barnen somnade i bilen,
hur ofta händer det? Typ aldrig ska jag säga er.

14.00
I mitten av regnskogen låg det en liten restaurang. Och inte vilken restaurang som helst, utan Kerry och Trents söndags-stammishak. Jag vill också ha ett stammishak i djungeln!

15.00
Tydligen är det tradition att man dricker rom innan maten. Ett dricksglas rom that is. Man tar seden dit man kommer och allt det där, och jag är ju inte den som är den. Resten av eftermiddagen är därför lite suddig.

16.00
Bredvid restaurangen fanns det grisar som drack öl. Urmärkligt.

17.00
Kerrys kompis kom förbi. Vi pratar om lite allt möjligt. Skönt häng när det är som bäst. Eller så var det bara jag som fortfarande var påverkad av all den där romen?

18.00
På hemvägen stannar vi på ett litet zoo. Förutom att det fanns en smoothiebar där dom spelade reggae var det inte så mycket att hänga i julgranen. Några hönor och en ilsk mongoose, vad det nu är för djur.

19.00
Jag smiter iväg ner till hängmattan för att blogga lite. Så här ser det ut från där jag ligger.

 20.00
Fiffi säger godnatt och så var det med den söndagen.

Om vi flyttar hit kommer ni väl och hälsar på?

söndag 15 januari 2012

Ja just ja!

Eric ville att jag skulle visa den här bilden på hans fina muskler. Om ni skriver att dom är jättestora kommer han bli glad. 

lördag 14 januari 2012

Words of wisdom

Jag frågade min PT Laurie för några dagar sen om hon hade några tips för hur jag ska gå ner mina sista mamma-kilon. Först började hon med det vanliga, som kokta grönsaker till maten, inget socker och små mellanmål, ja ni vet allt det där som man redan har hört till leda.

Sen lutade hon sig fram mot mig och sänkte rösten - Jojo (som hon envisas att kalla mig) ska jag berätta det enda som egentligen funkar? Jag nickade andäktigt. När jag gick ner mina 20 pounds slutade jag att äta. Jag åt bara lite kalkon och sen drack jag vatten. Worked like magic. That's what you should do if you wanna make it fast.

Jahaja. Jag gör precis tvärt om på den här semestern. Det enda jag gör är att äter. Unnar mig för guds skull!

The Shawshank redemption

... eller som vi säger i Sverige, Nyckeln till Friheten (fattade ingenting när dom pratade om filmen igår. Låter ju som en skräckfilm med den engelska titeln.) Ni vet den där filmen med Morgan Freeman när han sitter i fängelset. Anyhow. OM ni har sett filmen så kommer ni säkert ihåg slutscenen när Morgan och den där killen som rymde möts på en strand. Den stranden var vi på idag.








Här är en bild från filmen. Alltså inte taget med min mobiltelefon.

Kan ha varit ett av de finaste ställena jag har varit på.