fredag 7 september 2012

Republikaner

Att vara här i USA under valtider är spännande, och samtidigt så SJUKT frustrerande. För Republikanerna är dumma i huvudet. På RIKTIGT dumma i huvudet alltså.

För några veckor sedan var det ett jäkla hallåandes när republikanen Todd Akin gick ut och sa i en intervju att kvinnor har ett biologiskt försvar som förhindrar graviditet vid våldtäkt. Dessa var hans exakta ord;

“It seems to me, from what I understand from doctors, that’s really rare,” Mr. Akin said of pregnancies from rape. “If it’s a legitimate rape, the female body has ways to try to shut that whole thing down."

Snacka om att han fick äta upp det uttalandet. Halva USA rasade. Men tyvärr är han inte ensam. OCH inte särskild extrem i sina åsikterHÄR kan ni läsa om vad senatorn i North Dakota tycker. Släng alla kvinnor i fängelse för det mord de begår när de utför en abort. 

Paul Ryan som ställer upp som Mitt Romneys visepresident ser ingen anledning till att införa lagar som gör att kvinnor tjänar lika mycket som män för samma arbete, han vill ta bort alla preventivmedel från marknaden och tycker även han att abort är mord, även om mammans liv står på spel eller vid våldtäkt eller incest. Jag orkar inte ens börja skriva om vad dom tycker om homosexuella. Här är en reklamfilm som figurerar i amerikansk teve för närvarande;
Det här är bara några av åsikterna som republikanerna står för. Det är som om dom verkligen, verkligen tycker illa om kvinnor, och jag fattar inte. Seriöst - vilka tänkande kvinnor röstar på ett sådant parti? Det är som alla iranier i Sverige helt plötsligt skulle spinga iväg och rösta på Sverigedemokraterna. 

Demokraterna on the other hand. Jag älskar Obama. Jag älskar Clinton. Jag älskar till och med Michelle Obama. Kolla här på hennes tal hon höll i måndags på demokraternas konvent. 
Man dör ju över henne. DÖR. Om hon vore med i en Hollywood-rulle skulle man ju tänka: Ingen är så där bra i verkligheten. Jag har kollat på det här talet typ 15 gånger nu och blir tårögd every single time. 

Och så har vi Clinton. Bill Clinton är...ja, han är så bra att jag har gåshud under hela hans tal. Han tar upp så många bra saker, bland annat att det krävs en väldigt stor ledare för att tillsätta till exempel Hillary Clinton som Secretary of State, när hon var hans motståndare i valet. Bara för att hon var den bästa personen för jobbet. No grudge där inte. 


Om Republikanerna vinner det här valet kan vi inte flytta tillbaka till USA. Någonsin. För då har jag tappat all tro på det här landet. 






1 kommentar:

  1. Skrammande!! Den dar reklamfilmen skulle ju kunna vara en sketch i SNL!!

    SvaraRadera